Ovet auki Eurooppaan: AEKS aloittaa eurooppalaisen partneriyhteistyön

Kesäkuun lopulla saimme ilouutisen, että AEKS on päässyt partneriksi peräti kahteen eurooppalaiseen kansalaisyhteiskuntahankkeeseen. Tämä tuntui ikään kuin lahjalta 100-vuotiaalle Suomelle. Koko kevään 2017 olimme käyneet lähes päivittäistä sähköpostivaihtoa useiden hankehakemuksen jättäneiden kansainvälisten partnereiden kanssa ja hioneet hakemusten sisältöä. Alun perin oli tarkoituksena, että AEKS hakisi omaa hanketta vuoden 2016 tapaan, mutta yhdistyksen vähäisten resurssien takia päädyimme hakemaan partneruutta muutamissa kansainvälisissä hankkeissa.

Heinäkuussa saimme hyväksymistiedon kahdesta hankkeesta: Espanjan koordinoima ”Euroskeptismi ja sen vaikutus Euroopan integraatioon” ja aikuiskoulutukseen liittyvä Erasmus-hanke ”Skills for Seniors”, jota hallinnoi Italia.
AEKSin kristallipallosta katsottuna näyttää nyt siltä, että pääsemme esittelemään eri kunnissa, oppilaitoksissa, järjestöissä ja yhdistyksissä kehitettyjä ja testattuja hyviä senioritoiminnan käytäntöjä eurooppalaisille kollegoillemme. Koska yhdistyksemme kotipaikka on Asikkala, näen jo sieluni silmillä, miten vieraamme virkistyvät Suomen kauniista luonnosta: Päijänteestä, Pulkkilanharjusta ja sauvakävelyistä luontopoluilla. Wellamo-opiston seniorikurssit, digityöpajat ja Asikkalan kunnan esimerkillinen senioriliikunta tekevät varmasti vieraisiin vaikutuksen. Omaa monipuolista toimintaansa esittelee mielellään myös yhteistyökumppanimme EKE (Ei koskaan eläkkeelle) ry.

Edellä kuvattu hankeyhteistyön alkaminen on kuin nappi silmään, koska AEKSin visiona on edistää eurooppalaista yhteistyötä ja yhtenä vuoden 2017 strategisena tavoitteena on toimia aktiivisesti kansainvälisissä hankkeissa. Muita keskeisiä tavoitteita ovat uusien jäsenten rekrytointi ja yhdistyksen varainhankinta.

Nyt haastamme kiinnostuneet yksityishenkilöt, järjestöt ja muut toimijat liittymään AEKSin jäseniksi ja tulemaan mukaan kehittämään avointa, yhteisöllistä ja innovatiivista eurooppalaista yhteistyötä ja uusia käytäntöjä.

Marita Modenius
AEKSin hallituksen puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *