AEKS järjesti Skills for Seniors (SfS) -hankkeen englannin kurssin Vääksyssä

Kevään aikana noin kymmenen hengen seniori ryhmä kokoontui viikottain englannin kielen keskustelu kerhoon Vääksyssä. Tämä kurssi on osa SFS–hankkeen toimintaa, joka on toteutettu Suomen lisäksi samaan aikaan kaikissa projektin jäsenmaissa: Italiassa, Espanjassa, Unkarissa, Puolassa, Maltalla ja Kyproksella. Kokoontumiset tapahtuivat osallistujien kotona ja Asikkalan kirjaston kokoushuoneessa.

Kurssin aluksi pidettiin kaikissa maissa sama lähtötasotesti. Testin tulokset olivat kaikilla osallistujille hyvää ja erinomaista tasoa. Kurssin tavoitteena on kerrata aikaisemmin elämän varrella opittua perustietoa ja rohkaista puhumaan ja käyttämään englannin kieltä arkielämän tilanteissa. Oppikirjana käytettiin Smart Moves tekstikirjaa ja harjoituskirjaa sekä äänitteitä. Käsitellyt kirjan tekstit liittyivät perheeseen, kotiin, harrastuksiin ja matkustamiseen. Lisäksi käytiin läpi ruokailuun, ruokiin, eläimiin, kasveihin, puihin ja lintuihin liittyvää sanastoa. Lisäksi kerrattiin peruskielioppia, kuten verbien taivutusta, aikamuotoja, passiivia ym. EU-näkökulmaa tuotiin esille, kun kukin osallistuja piti vuorollaan esittelyn SFS-projektiin kuuluvasta maasta. Esityksissä tuli paljon sekä yleistietoa eri maista ja lisäksi omakohtaisia muistoja ja matkailukokemuksia.

Kurssin ohjaajana toimi AEKSin hallituksen puheenjohtaja, opetusneuvos Marita Modenius. Opetusmenetelmän taustalla oli suggestopedinen ajattelu. Osallistujat olivat aktiivisia, rohkeita ja motivoituneita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *