AEKSin uusin hanke käynnistyi Puolassa

Jouluisessa Gdanskissa Puolassa pidettiin 10.- 11. joulukuuta 2018 AEKSin uusimman partnerihankkeen Strengthening civil society rights by information access for European Youth ensimmäinen kick-off -kokous ja kansalaiskeskustelu. Hankkeen jäsenmaat ovat Viro, Suomi, Belgia, Latvia ja Puola, joka hallinnoi hanketta. Suomea edustaa AEKS ry. Hankkeen kesto on 18 kuukautta (1.joulukuuta 2018 – 31.toukokuuta 2020). Kussakin osallistujamaassa järjestetään kansalaiskeskustelu, jossa keskitytään johonkin erityisteemaan ja jossa nuoret ovat pääroolissa. Suomen tapahtuma pidetään Helsingissä 3.5.2019. Näiden lisäksi järjestetään kaksi kansainvälistä tapahtumaa (Riika, Bryssel), joissa jaetaan myös hyviä käytäntöjä eri maiden kesken.

Projektin tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta, tietoa, ymmärrystä ja kykyä käyttää EU:n, valtionhallinnon ja paikallishallinnon tiedottamista sekä tukea sananvapautta. Innostamalla ja aktivoimalla nuoria sähköisten palvelujen ja median käyttöön pyritään estämään nuorten syrjäytymistä.

Projektikokouksessa käytiin läpi projektin tavoitteet, aikataulut, eri maissa pidettävät kansalaiskeskustelut, projektin markkinointi ja rahoitusasiat. Gdanskin kansalaiskeskusteluun osallistui noin kolmekymmentä henkeä, joista noin kymmenen oli nuoria yliopisto-opiskelijoita. EU-lainsäädännön problematiikkaan johdatteli tohtori Tomasz Bojar-Fijalkowski Kazimierz Wielkin yliopistosta. Hän käsitteli ihmisoikeusjulistusta ja ihmisoikeuksia suhteuttaen niitä Puolan kansalliseen lainsäädäntöön. Pienryhmissä, joissa kussakin oli opiskelijoita, käsiteltiin aiheeseen liittyviä teemoja ja vertailtiin eri maiden käytäntöjä. Keskustelujen tulokset esiteltiin muille ryhmille, ja uudet ideat koottiin Hyvät käytännöt -raporttiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *